Main menu:

Scharreltuinen


Go to content

Algemeen

Algemeen

Het idee voor een grote tuin is een beetje afkomstig van onze buurvrouw.
Zij maakte wel eens een tuinenreis naar Engeland en kon daar zeer enthousiast over vertellen.
Ook hier wist ze de leuke tuinen te vinden en scharrelde bijzondere planten op.
Ze bezit ook veel kennis m.b.t. de planten en uit alles blijkt een duidelijke liefde voor de natuur.

Het mooie zit vaak in de kleine dingen als je er maar oog voor hebt.
Het jonge groen in het voorjaar, een roodborstje wat om je heen hupt, de ganzen in de lucht, de eerste sneeuwklokjes en ga zo maar door.Mijn eigen vader was loonwerker en die had ook die liefde voor het land en de natuur. Mijn moeder had ook een tuin. Altijd bezig en kon ook geen plant weggooien. Er kon altijd wel een stekkie van gemaakt worden. Ik ben er dus mee opgegroeid.

Ik hielp mijn buurvrouw in de tuin en zo langzamerhand ontstond het idee om ook eens een tuin te ontwerpen waar mensen konden komen kijken. De uitdaging die hierin zat. Zouden we dat kunnen, hoe doen we dat en waar doen we dat. We hebben met zn beiden besloten de uitdaging aan te gaan. Liever geprobeerd dan niet gedaan.

En het is gelukt. We hebben inmiddels diverse tuinen en een hele hoop werk. Maar het geeft heel , heel veel voldoening. Menig Pietepadbezoeker heeft onze tuinen aangedaan en vond er een even rustpunt. Het is een komen en gaan van fietsers, mensen van de tuinclubs of andere verenigingen of uit de buurt of veraf..

We genieten ervan.


Back to content | Back to main menu